Wijzigingenspeurroutes

De situatie voor het vinden van de clues en het volgen van de route is aan veranderingen onderhevig. Het kan gebeuren dat situaties veranderen en dat clues niet meer te vinden zijn of dat de route niet meer te volgen is. Op deze pagina vind je alle wijzigingen die van toepassing zijn op jouw route. Sommige veranderingen zijn dusdanig dat de clue niet meer op te lossen is, dan vind je hier het antwoord. Andere zijn wel door de verandering een tikkie lastiger geworden maar met ‘common sense’ nog steeds goed op te lossen. Deze veranderingen vind je hier dan niet . In beide gevallen worden de routes wel zo spoedig mogelijk aangepast!

Mocht je zelf tijdens het volgen van een Speurroute op veranderingen stuiten laat het ons dan weten via info@speurroutes.nl. Hartelijk dank!

WIJZIGING SPIONMISSIE AMSERFOORT druk 2019.1 en 2 – CLUE 7

De koning heeft hier samen met Johan van Oldenbarnevelt de benen genomen en hebben alle aanwijzingen om clue 7 op te kunnen lossen meegenomen.  Daarom hier gratis en voor niks het antwoord op de clue:

1564 – 5 en 4 in het raster

Deze wijziging is alleen van toepassing op de gedrukte versie van de route – druk 2019.1 en 2. De druk 2020.1 is up to date!

WIJZIGING MYSTERIEUZE MOORDROUTE BREDA

Breda – CLUE 12

Door het Corona virus is het Begijnhof in Breda tijdelijk niet te betreden. De dader van de mysterieuze moord heeft hier wel sporen achtergelaten. Lees de club goed door. Met de volgende cryptische aanwijzing is ook dit mysterie op te lossen: de schat voor de toekomst moest nu (2020) 3 jaar geleden nog voor 100 jaar begraven blijven. De twee waterbronnen waar naar wordt verwezen zijn 4 jaar jonger dan die uit 1856…

Breda – CLUE 14

Ivm de renovatie van de Grote Kerk is clue 14 even niet op te lossen. Een gelukje voor de dader van de moord Breda. Maar wij laten ons niet in 1 gat vangen, daarom hier het antwoord; In 1929 is de beiaard van de kerk plechtig in gebruik genomen.

WIJZIGING MYSTERIEUZE MOORDROUTE DORDRECHT – CLUE 4

Hier wordt gevraagd wat er mist. Het blijkt dat de giraf waar deze clue over gaat in zijn geheel is verdwenen (wij verdenken de dader van de moord!) en niet alleen zijn staart… Met deze aanwijzing heb je nu voldoende info om de clue toch op te lossen!

WIJZIGING MYSTERIEUZE MOORDROUTE MIDDELBURG – CLUE 9

Bij clue 9 klopt er iets niet… inderdaad ja! De hond die hier gevonden moet worden blijkt te zijn weggelopen. Daarom hier de initialen van de onschuldige die hier naar huis kan worden gestuurd: A.D.

WIJZIGING SPIONMISSIE LEIDEN

Het nu al prachtige stadhuis van Leiden wordt stevig onder handen genomen tijdens een grootse restauratie. Hier door zijn clue 1 en clue 2 soms wel en soms niet te vinden/ op te lossen. Met de volgende aanwijzingen lukt het ongetwijfeld wel!

Leiden Spionmissie – CLUE 1

Het figuur links van de deur houdt een instrument waarop spullen (of argumenten) op kunnen worden afgewogen verstopt achter zijn rug in zijn hand.

Leiden Spionmissie – CLUE 2

Alleen de gouden letters die precies (!) zoals romeinse cijfers zijn geschreven moeten bij elkaar worden opgeteld. De cijfers zijn: C,I, V, I M, C, L, I, L, I, C, C. Het antwoord kan op je raster!