Wijzigingenspeurroutes

De situatie voor het vinden van de clues en het volgen van de route is aan veranderingen onderhevig. Het kan gebeuren dat situaties veranderen en dat clues niet meer te vinden zijn of dat de route niet meer te volgen is. Op deze pagina vind je alle wijzigingen die van toepassing zijn op jouw route. Sommige veranderingen zijn dusdanig dat de clue niet meer op te lossen is, dan vind je hier het antwoord. Andere zijn wel door de verandering een tikkie lastiger geworden maar met ‘common sense’ nog steeds goed op te lossen. Deze veranderingen vind je hier dan niet . In beide gevallen worden de routes wel zo spoedig mogelijk aangepast!

Mocht je zelf tijdens het volgen van een Speurroute op veranderingen stuiten laat het ons dan weten via info@speurroutes.nl. Hartelijk dank!

WIJZIGING SPIONMISSIE LEIDEN

Het nu al prachtige stadhuis van Leiden wordt stevig onder handen genomen tijdens een grootse restauratie. Hier door zijn clue 1 en clue 2 soms wel en soms niet te vinden/ op te lossen. Met de volgende aanwijzingen lukt het ongetwijfeld wel!

Leiden Spionmissie – CLUE 1

Het figuur links van de deur houdt een instrument waarop spullen (of argumenten) op kunnen worden afgewogen verstopt achter zijn rug in zijn hand.

Leiden Spionmissie – CLUE 2

Alleen de gouden letters die precies (!) zoals romeinse cijfers zijn geschreven moeten bij elkaar worden opgeteld. De cijfers zijn: C,I, V, I M, C, L, I, L, I, C, C. Het antwoord kan op je raster!

Leiden Spionmissie DUBBEL NUL INFO

Ook de achterzijde van het stadhuis staat momenteel in de steigers, hierdoor is de o-zo belangrijke dubbel nul informatie niet meer te vinden. Maar gelukkig is er een andere anonieme bron die ze even voor je op heeft genoemd;

de voorwerpen onder het poppetje direct links van de deur zijn:

1. uil

2. passer en geodriehoek/lineaal

3. slang

4. weegschaal (oplossing clue 1)

5. schaap

WIJZIGINGEN MYSTERIEUZE MOORDROUTE DORDRECHT

Dordrecht  – Extra wegwijzer KORTE GELDERSEKADE na CLUE 2

Door werkzaamheden is de brug op de Kleine Geldersekade afgesloten. Om op het Maartensgat te komen om clue 2 op te lossen moet even omgelopen worden. Ga vanaf de Grote Kerk in plaats van linksaf naar de Korte Geldersekade rechtdoor over de Lange Geldersekade. Hou het water aan je linkerhand en ga vervolgens via de Korte Engelenburgerkade linksaf het Maartensgat op. Loop naar de rode poort en lees de Ode aan Dordrecht voor clue 2.

Dordrecht  – CLUE 4

De dader van de moord heeft niks ongemoeid gelaten om uit jouw handen te blijven.Zo heeft hij/zij op de Houttuinen een compleet huisje geplaatst om zijn/haar sporen te wissen.Hierdoor is clue 4 onvindbaar geworden. Maar geen nood. Volgens een anonieme bron was verdachte Ko de Rat in het buitenland ten tijde van de moord. Die kan dus sowieso van je lijstje af. Volg de wegwijzers om je route te vervolgen naar clue 5.

WIJZIGINGEN MYSTERIEUZE MOORDROUTE MIDDELBURG

Middelburg CLUE 14

Ivm werkzaamheden is het ‘drie Tonnekens poortje’ tijdelijk afgesloten. Hierdoor is clue 14 even niet op te lossen. Gelukkig heeft een oplettende passant de oplossing aan ons doorgegeven. Je kunt bij clue 14 het touw als mogelijk moordwapen doorstrepen! Je hoeft dus niet meer op zoek te gaan naar clue 14 en vanaf het Zeeuws Museum kun je direct doorgaan naar clue 15.

Om je weg te vervolgen vanaf het Zeeuws Museum naar de locatie van clue 15 ga je de poort naast het Museum door en sla je rechtsaf de Balans op. Hou de fontein aan je rechterhand en ga linksaf de Wagenaarstraat in. Blijf deze volgen tot aan de muur vol tekst nabij het Zeeuws Archief.