Wijzigingenspeurroutes

De situatie voor het vinden van de clues en het volgen van de route is aan veranderingen onderhevig. Het kan gebeuren dat situaties veranderen en dat clues niet meer te vinden zijn of dat de route niet meer te volgen is. Op deze pagina vind je alle wijzigingen die van toepassing zijn op jouw route. Sommige veranderingen zijn dusdanig dat de clue niet meer op te lossen is, dan vind je hier het antwoord. Andere zijn wel door de verandering een tikkie lastiger geworden maar met ‘common sense’ nog steeds goed op te lossen. Deze veranderingen vind je hier dan niet . In beide gevallen worden de routes wel zo spoedig mogelijk aangepast!

Mocht je zelf tijdens het volgen van een Speurroute op veranderingen stuiten laat het ons dan weten via info@speurroutes.nl. Hartelijk dank!

WIJZIGING SPIONMISSIE LEIDEN

Het nu al prachtige stadhuis van Leiden wordt stevig onder handen genomen tijdens een grootse restauratie. Hier door zijn clue 1 en clue 2 soms wel en soms niet te vinden/ op te lossen. Met de volgende aanwijzingen lukt het ongetwijfeld wel!

Leiden Spionmissie – CLUE 1

Het figuur links van de deur houdt een instrument waarop spullen (of argumenten) op kunnen worden afgewogen verstopt achter zijn rug in zijn hand.

Leiden Spionmissie – CLUE 2

Alleen de gouden letters die precies (!) zoals romeinse cijfers zijn geschreven moeten bij elkaar worden opgeteld. De cijfers zijn: C,I, V, I M, C, L, I, L, I, C, C. Het antwoord kan op je raster!

Leiden Spionmissie DUBBEL NUL INFO

Ook de achterzijde van het stadhuis staat momenteel in de steigers, hierdoor is de o-zo belangrijke dubbel nul informatie niet meer te vinden. Maar gelukkig is er een andere anonieme bron die ze even voor je op heeft genoemd;

de voorwerpen onder het poppetje direct links van de deur zijn:

1. uil

2. passer en geodriehoek/lineaal

3. slang

4. weegschaal (oplossing clue 1)

5. schaap

WIJZIGINGEN MYSTERIEUZE MOORDROUTE DORDRECHT

Dordrecht  – Extra wegwijzer KORTE GELDERSEKADE na CLUE 2

Door werkzaamheden is de brug op de Kleine Geldersekade afgesloten. Om op het Maartensgat te komen om clue 2 op te lossen moet even omgelopen worden. Ga vanaf de Grote Kerk in plaats van linksaf naar de Korte Geldersekade rechtdoor over de Lange Geldersekade. Hou het water aan je linkerhand en ga vervolgens via de Korte Engelenburgerkade linksaf het Maartensgat op. Loop naar de rode poort en lees de Ode aan Dordrecht voor clue 2.

Dordrecht  – GEHEIME INFO 2

De dader van de moord heeft niks ongemoeid gelaten om uit jouw handen te blijven. Zo heeft hij een lading bouwsteigers tegen de gevel van de 1ste NL Scheepsverband MY geplaatst waardoor de Berenboor niet meer te zien is. Lastig. Gelukkig hebben we de boot op foto vast weten te leggen. Met deze info kun je weer door!

Info 2 MM Dordrecht

 

WIJZIGINGEN SCHATTENJACHT GRONINGEN

Groningen CLUE 1

Het stadhuis van Groningen is aan een opknapbeurt toe en hierdoor is clue 1 tijdelijk aan het oog onttrokken door een groot zeil. Dat maakt de jacht naar de schat er niet makkelijker op. Gelukkig hebben we inside information gekregen die een hint geeft naar de oplossing:  wat glinstert en waar eventueel ook wat uitgedronken kan worden kan uit je lijst. Hier ligt de schat niet verstopt!

WEGWIJZER NA CLUE 2

De maquette die aangeeft waar de aanwijzingen van clue 3 te vinden zijn is helaas dusdanig beschadigd geraakt dat we de maquette niet meer kunnen gebruiken. Maar gelukkig weten wij de weg: vervolg na de maquette je weg en ga de eerste straat, het Martinikerkhof, in. Zoek hier aan de rechterzijde naar de ridder op de top van de gevel. Bij de ridder kun je clue 3 gewoon weer oplossen! 

 

WIJZIGINGEN MYSTERIEUZE MOORDROUTE DEN BURG

Den Burg –  GEHEIME INFO 1

Het geheime gestippelde beest is verdwenen! Gelukkig hebben we in een verklaring van een getuige kunnen lezen dat het hier om een lieveheersbeestje met 7 (zeven) ging.