Praktische informatie / FAQspeurroutes

Praktische info over onze Speurroutes.

Omdat Speurroutes nèt een beetje anders dan andere routes anders zijn, kunnen we het ons voorstellen dat je wat meer informatie nodig hebt voordat je van start gaat. Vragen als: Voor wie zijn ze nou precies geschikt? Kan ik verdwalen? Hoe groot moet de schep zijn om de schat mee op te graven? Kan ik met mijn schoolklas een Speurroute doen? Hebben jullie nog meer te vertellen? – krijgen we regelmatig. Klik hier op jouw vraag en lees het antwoord! Voor een snelle vraag en antwoord scroll zie hieronder.

Speurroutes foto- steeg

FAQ:

1. Hoeveel kost een Speurroute?

A: Iedere Speurroute kost €7,50 of je hem nu online koopt of bij een verkooppunt van Speurroutes.

2. Hoe koop ik een Speurroute?

A: Je kunt op 3 manieren een Speurroute kopen: 1. Je kunt de route via de Speurroutes webshop als PFD downloaden. 2. Je kunt de Speurroute in de webshop kopen en laten versturen zodat hij na enkele dagen op je deurmat valt. 3. Je kunt de Speurroutes bij diverse verkooppunten kopen. De verkooppunten staan op de site bij de betrefende route aangegeven.

3. Ik heb de Speurroute als PDF gedownload, maar hoe vouw ik ‘m nou in elkaar?

A: 1. Leg de kaft van het boekje met de tekst naar beneden neer. 2. Leg de pagina met de oplossingenpagina (verdachtengalerij/oplossingenraster of schatkaart) daar met de tekst naar boven op – plak eventueel vast met lijm – en leg deze pagina’s even opzij. 3. Leg de pagina met ‘Start’ met de tekst naar beneden neer. 4. Leg de overgebleven pagina met de tekst naar boven op – plak eventueel weer vast. 5. Leg de pagina’s met de clues en wegwijzers op de oplossingen pagina. 6. Vouw het geheeld dubbel tot een boekje van A5 formaat. 7. Twee nietjes in de rug van het boekje maakt het geheel af en je bent klaar om te gaan!

4. Hoe lang duurt een Speurroute?

A: De duur van Speurroute is verschillend. Per Speurroute wordt door middel van icoontjes aangegeven hoe lang de route duurt. De op de route aangegeven duur is slechts een indicatie en betreft de globale duur zonder rekening te houden met pauzes. Speurroutes raadt je aan er zo lang mogelijk over te doen en hier en daar een pauze in te lassen om zo van alles wat je tegenkomt ten volle te kunnen genieten.

5. Rust er copyright/auteursrechten op de Speurroutes van Speurroutes Nederland.?

A: Ja. Wees ervan bewust dat het maken van een Speurroute een creatief proces is waar met hart en ziel aan is gewerkt. Producten van Speurroutes mogen niet, zonder uitdrukkelijke toestemming van Speurroutes Nederland. worden gekopieerd, verveelvoudigd of gedistribueerd.

6. Heb ik naast een routeboekje nog iets anders / iemand anders nodig voor het volgen van een route?

A: Nee, behalve een pen (en eentje extra – voor het geval dat) heb je niets anders nodig. Alle Speurroutes zijn self-guided. Wat zoveel wil zeggen dat je de Speurroute volgt wanneer het jou uitkomt en lekker op je eigen tempo doet. De route brengt je altijd van begin tot eind, ook als je de clues niet kunt oplossen, en zorgt ervoor dat je aan het eind de weg terug naar de aangegeven parkeerplaats of station ook weer kunt vinden.

7. Ik of iemand in mijn gezelschap maak(t) gebruik van een rolstoel/wandelwagen. Kan ik een Speurroute volgen? 

A: Speurroutes probeert rekening te houden met rolstoel en wandelwagen-gebruikers en streeft er naar zoveel mogelijk routes rolstoel/wandelwagen vriendelijk te maken. Kijk bij de icoontjes bij de door jou gekozen route of deze te volgen is met een rolstoel en/of wandelwagen.

8. Ik kan niet betalen in de webshop, hoe komt dat?

A: Heb je een vinkje in het vakje‘ ik ga akkoord met de algemene voorwaarden’ geplaatst?

9. Hoe stuur ik mijn oplossing van de Speurroute in?

A: Ga naar ‘stuur je antwoord in’ op de site en vul het oplossingenformulier in. Je krijgt dan eenmalig per mail te horen of je oplossing correct is en de juiste oplossingen van deze route toegestuurd.

10. Hoe maak ik kans op de jaarlijkse prijs van €100,-?

A: Door een juiste oplossing in te zenden! Je emailadres gaat dan met alle juiste oplossingen van dat jaar in de hoge hoed. In januari van ieder jaar wordt er 1 gelukkige winnaar uit al deze inzendingen geloot.

11. V: Hoe weet ik of ik een prijs heb gewonnen?

A: Speurroutes neemt contact met je op via het emailadres waar de juiste oplossing mee is ingezonden.

12. V: Ik wil wijzigingen in een Speurroute doorgeven. Hoe doe ik dat?

A: Door het contactformulier in te vullen of ons te bellen (ma t/m vrijdag van 0900-1700 uur)

13. Ik wil verkooppunt worden van Speurroutes. Hoe doe ik dat? 

A: Vul het contactformulier op de site in en we nemen zsm contact met je op.

14. Gaat alle winst van Speurroutes in eigen zak? 

A: Nee, zeker en vast niet. Speurroutes is een maatschappelijk bewuste onderneming. Natuurlijk wordt er in het bedrijf en haar medewerkers geïnvesteerd, maar zodra het maar enigszins mogelijk is gaat 10% van de jaarwinst van Speurroutes Nederland naar een jaarlijks gekozen goed doel. Hierover wordt gecommuniceerd via deze site of via de Speurroutes facebooksite.