Wat is een Speurroute nou precies?speurroutes

De Antwoorden!

Om een beeld van de sfeer en beleving te krijgen raden we je aan om de filmpje op de homepage te kijken.
Geen zin of tijd om de filmpjes te kijken, of ben je bang onmiddellijk door het Speurroutes virus gegrepen te worden?
Geen probleem, we typen het ook graag even voor je uit!

 1.  Een Speurroute is dé manier om op je eigen tempo en op je eigen houtje een stad of dorp te verkennen. Iedere route is ‘self-guided’ . Wij zijn niet ter plaatse om je te ontmoeten of je op weg te helpen. Dat houdt dus in dat je lekker zelf kunt bepalen hoe lang je er over wilt doen, wanneer en met wie je gaat.
 2. De route is eenvoudig te volgen en brengt je, óók wanner het je niet lukt om een clue op te lossen, van begin tot eind. Het is praktisch onmogelijk om te verdwalen, tenzij je rechtsaf gaat waar linksaf staat aangegeven…
 3. Iedere Speurroute heeft een thema. Het is of een Mysterieuze Moordroute, een Schattenjacht of een Spionmissie. De thema’s zijn leuk omdat wij er dan een tof verhaaltje omheen mogen bedenken. Gelukkig zijn de laffe moorden en de dreigingen van vernietiging fictief. Dat betekent dus ook dat de schat van de Schattenjacht fictief is. Laat je schep dus maar thuis!
  De essentie van ieder thema  is: je loopt je een geweldige route (gemiddeld meestal rond de 3.5 km) langs de mooiste plekjes van de stad terwijl je de venijnige clues oplost om het mysterie te ontrafelen.
 4. Het maakt niet uit of je een ‘local’ bent of dat je nog nooit in de stad of dorp van de door jouw gekozen Speurroute bent geweest, het laat je de plaats hoe dan ook van een andere kant zien en op een vrolijke en verrassende manier beleven.
 5. Je kunt de Speurroutes op ieder moment van de dag downloaden zodat je ‘em uit kunt printen en onmiddellijk op pad kunt gaan. Wij werken expres met printjes en niet met internet, scans of gps. We willen dat je echt bent waar je bent, met al de informatie die je nodig hebt tastbaar in je handen en dat je om je heen kijkt in plaats van naar een scherm. Dat schermpje zie je al vaak genoeg!
 6. Wil je liever met professioneel gedrukt Routeboekje op pad? We doen er graag eentje voor je op de bus! Als de postbode doet wat hij beloofd en je voor 17 uur hebt besteld dan valt de route de volgende dag met een plof(je) op je deurmat. (let op; bestel je de Speurroute op zaterdag of zondag, dan duurt het tot dinsdag voor je de route hebt!)
 7. Je kunt op veel plekken in het land de Speurroute ook bij een verkooppunt kopen. Klik en lees bij de plaats van jouw keuze of dat het geval is. Om zeker te zijn dat je niet met lege handen komt te staan bevelen we je van harte aan om het verkooppunt te bellen en te vragen of de route nog voorradig is op het moment dat jij daar bent. Omdat routes wijzigen (er neemt wel eens een standbeeld de benen) en wij de routes dan z.s.m. aanpassen hebben verkooppunten geen grote voorraad Speurroutes. Want weggooien is  zonde én een grote verspilling. En daar zijn hartgrondig op tegen!
 8. Iedere route (PDF of hard copy) kost slechts €7,80. Je hebt maar één Routeboekje per 4 á 5 personen nodig voor meer dan 2 uur vermaak!
 9. We hebben nu zo’n 20 Speurroutes in plaatsen door heel Nederland. Meestal 1 route per stad, maar soms ook meerdere. De meeste Speurroutes zijn wandelroutes, maar als vreemde (dus leuke) eend in de bijt hebben we ook een fiets & wandelroute door het prachtige Groene Hart rondom Reeuwijk ontwikkeld.

Het is onze missie om in iedere stad/dorp van het land (en later als we groot zijn ook in België en de rest van wereld) een Speurroute te schrijven. Er valt zo ontzettend veel te ontdekken en dat willen we met iedereen delen!

Wie Speurt Ziet Meer!

Terug naar Praktisch Informatie
Voor wie zijn de Speurroutes geschikt?